

Μνήμες της Κωνσταντινούπολης
Ένα μυθιστόρημα-ποταμός, όπου τα πάθη των ανθρώπων συναντούν την ιστορία, όπου η περιπέτεια κλιμακώνεται μαζί με τη συγκίνηση, ένα μεγάλο σύγχρονο παραμύθι που ξεκινά απ' το Βυζάντιο και την Κωνσταντινούπολη και φτάνει μέχρι τη σημερινή μητρόπολη Ιστανμπούλ των μεγάλων αντιθέσεων, ένα λογοτεχνικό μπεστ σέλερ που έχει μαγέψει περισσότερους από 300.000 αναγνώστες στην Τουρκία...
Όταν πάγωσε ο Βόσπορος
Κωνσταντινούπολη 1954. Ο Βόσπορος, ύστερα από είκοσι πέντε χρόνια, ζει και πάλι ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο. Η Μαύρη θάλασσα παγώνει όπως και το 1929, και τις βραδινές ώρες, κομμάτια πάγου αρχίζουν να κατακλύζουν τα στενά του. Η ταχεία αμαξοστοιχία Simplon-Orient-Express αναχωρεί για το Παρίσι. Κάποιοι από τους επιβάτες της είχαν βρεθεί και τότε στην ίδια αμαξοστοιχία, στη διαδρομή από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη, παραμένοντας για μια εβδομάδα...
Λίγες και μία νύχτες
Το "Λίγες και μία νύχτες", με άξονα την ερωτική ιστορία που φωλιάζει στην καρδιά της αφήγησης, εξιστορεί μια περιπέτεια για το κυνήγι του πλούτου και την αναζήτηση της ευτυχίας. Το βιβλίο αναπλάθει μια μαγευτική συνοικία έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης, αυτή των Εξοχών, που έσβησε για πάντα. Είναι ακόμη μια γραφή για τα σπίτια, φτωχικά και πλούσια, για το μέσα καιτο έξω τους, για τους τοίχους και τα έπιπλα όπου υφαίνονται οι ανάσες ζώντων και τεθνεώτων.
Αντι-Μακιαβέλι
Στα μέσα του 18ου αιώνα ο νεαρός τότε Φρειδερίκος ο Δεύτερος, μετέπειτα βασιλέας της Πρωσίας, θα συγγράψει τον Αντι-Μακιαβέλι. Ως πάτρωνας του Βολταίρου θα του ζητήσει να το ελέγξει και να το σχολιάσει εκτενώς. Εκείνος θα ανταποκριθεί και το 1740 θα εκδοθεί στο Λονδίνο στη γαλλική γλώσσα αυτό το αριστούργημα της πολιτικής φιλοσοφίας. Πρόκειται για μια απάντηση στον Πρίγκιπα (Ηγεμών) του Μακιαβέλι. Τα επιχειρήματα του Φρειδερίκου θα καταπλήξουν τους...
Θεοφανώ
«Θριάμβευε η Θεοφανώ, κυβερνούσε, πίστευε στη δύναμή της· Κίρκη του 10ου αιώνα, δεν μετέβαλε σε χοίρους εκείνους που την αγαπούσαν, αλλά σε σκλάβους, σε δούλους που έσκυβαν το κεφάλι μπροστά σε κάθε υποταγή της.
Η Δ΄ Σταυροφορία
Για τη Δ' Σταυροφορία γράψανε αυτόπτες μάρτυρες. Δικοί μας και ξένοι.Στις σελίδες του βιβλίου θα τους βρει ζωντανούς ο αναγνώστης. Όπως θα βρει και πολλούς από τους γνώριμούς του από την «Αγνή τη Φράγκα». Η αυτοκρατόρισσα Άννα, ο Βρανάς, ο Μακροδούκας, ο Κοντοστέφανος
Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος
Εγώ, η Αρετή, η κόρη του Καπετάν Μιχαήλ Σκυλίτζη, πριν κλείσω τα κουρασμένα από τα χρόνια μάτια μου, υπαγορεύω τούτη τη γραφή στο γέροντα γραμματικό μου. Ο καλός μου, ο άνθρωπος που αγάπησα όσο κανένα στον κόσμο τούτο, ο ακριβός μου,
Το πλοίο του Σουλεϋμάν
Ο πιστός στον Σάχη Σουλεϋμάν γραμματέας της διπλωματικής αποστολής στο Σιάμ θέλησε να συγκρίνει τον ηγεμόνα του με τον Σολομώντα, βασιλιά του Αρχαίου Ισραήλ και Προφήτη του Ισλάμ, γι’ αυτό και στην εκτενή αναφορά του έδωσε τον δισήμαντο αυτό τίτλο Σαφίνα ι Σουλαϋμάνι. Ζούσε ακόμα σε μια περίοδο, όπου, παρά τις τεχνολογικές ανακαλύψεις, οι παραδόσεις, η μαγεία του Άγνωστου και οι αναφορές στο απώτατο παρελθόν ήταν συχνές.
Ανόθευτη αγκαλιά
Η Κωνσταντίνα, μεσήλικη πια, ξεφυλλίζει τις σελίδες της ζωής της και θυμάται… Γυρίζει πίσω το χρόνο, όταν στα δεκαοχτώ της ερωτεύτηκε ένα Γερμανό μουσικό με ελληνικές ρίζες, τον Χέρκελ και άφησε πίσω της το νησί και τους δικούς της ανθρώπους για να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του.
Εκ Δυσμών το Φως;
Στόχος αυτής της μελέτης είναι να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους γίνεται νοητή η "Δύση" στους χώρους της "Ανατολής" στο πλαίσιο της συγκυρίας του 19ου αιώνα που επηρεάστηκε από παράγοντες όπως η άνοδος του εθνικισμού και η δημιουργία εθνικών κρατών, η οθωμανική μεταρρυθμιστική πορεία και η οικονομική και πολιτική ισχύς των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων.
Φερντά
Ο Στράτος, ένα συγκροτημένο νησιωτόπουλο από την Ίμβρο, μεγαλωμένο με τις αρχές και συνήθειες της γενιάς και του τόπου του, γνωρίζεται στην Πόλη με τη Φερντά.
Η παντρειά
Τα Χρόνια της αλητείας δεν είναι παντοτινά, κάποια στιγμή τελειώνουν. Ο νεαρός Ορχάν παντρεύεται αλλά δεν «νοικοκυρεύεται». Παραμένει ατίθασο πνεύμα και αντιρρησίας στα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Εργάζεται ως γραμματέας σε λογιστήριο.
Η Καθ'ημάς Ανατολή
Η Καθ'ημάς Ανατολή
Η Νιόβη θρηνούσε για τη Μικρά Ασία
H Περβίν Eρμπίλ ερεύνησε με την αντικειμενικότητα του επιστήμονα τα αίτια και τις επιπτώσεις του διωγμού των Eλλήνων από τη Mικρά Aσία και κατέγραψε τα συμπεράσματά της στο βιβλίο.
Με την πυξίδα του χρόνου και της καρδιάς
Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ανακαλύπτεις την ιστορία του κρυμμένου θησαυρού. Αυτόν που φύλαγες μέσα στα θρυμματισμένα σου όνειρα. Μια θάλασσα μικρή κι ένας σωρός γεγονότων σημαντικών σε χωρίζει απ' την απέναντι όχθη. "Πόλη των πόλεων", την Κωνσταντινούπολη. Συλλογίζεσαι τον άνεμο του χρόνου που γυρίζει σελίδες ζωής, χωρίς να σταματά, ολοένα και πιο γρήγορα.
Η Καθ'ημάς Ανατολή
«Ευλογημένο το τραπέζι μας»
Η συγγραφέας Τακουί Τοβμασιάν, Αρμένισσα της Πόλης από το Γεντίκουλε (Επταπύργιο) με καταγωγή από την Τσόρλου (Τυρολόη) της Ανατολικής Θράκης, δεινή μαγείρισσα και γνώστης των διατροφικών παραδόσεων της αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, με την εργασία της αυτή συμβάλλει στον εμπλουτισμό της μελέτης για την κουζίνα της πολυεθνικής, κοσμοπολίτικης μεγαλόπολης, της πάλαι ποτέ Βασιλεύουσας. [...]
Η Καθ'ημάς Ανατολή
Ρωμαΐικο Ημερολόγιο 2014
Το Ημερολόγιο είναι η επετηρίδα της χρονιάς που πέρασε. Προέρχεται, αναφέρεται και αφιερώνεται στους Ρωμιούς, εντός και εκτός Πόλης, στην όπου γης Ρωμιοσύνη. (Περιλαμβάνει CD).