0 Προϊόντα

minipolitisminilemvos

ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον εκδοτικό μας οίκο για να εμπιστευτείτε το λογοτεχνικό σας έργο. Οι εκδόσεις Λέμβος-Τσουκάτου ενδιαφέρονται για πρωτότυπα έργα πεζογραφίας.

Διαδικασία υποβολής έργων προς έκδοση

 • 1) Τα προς πιθανή έκδοση έργα πρέπει να αποστέλλονται με απλό ταχυδρομείο και όχι συστημένα ή με courier στην εξής διεύθυνση:
  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΜΒΟΣ-ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ
  ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 84,
  114 71 ΑΘΗΝΑ
 • 2) Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν επίσης να τα παραδώσουν προσωπικά στη Γραμματεία μας Δευτέρα-Τετάρτη 09.00-15.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  09.00-19.00. Κατά την υποβολή δεν γίνονται ραντεβού με τον Υπεύθυνο Αξιολόγησης.
 • 3) Γίνονται δεκτά κείμενα σε CD και e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • 4) Στην περίπτωση των χειρόγραφων τα έργα πρέπει να είναι αντίγραφα, δακτυλογραφημένα και τυπωμένα σε ευκρινή γραμματοσειρά.
 • 5) Σε οποιαδήποτε μορφή υποβολής τα έργα πρέπει να συνοδεύονται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα του/της συγγραφέα, όπου θα αναγράφονται πλήρης διεύθυνση, τηλέφωνο και (προαιρετικά) e-mail.
 • 6) Δεκτά γίνονται μόνο τα πνευματικά πονήματα ενηλίκων. Έργα ανήλικων δεν μπορούν να εκδοθούν.
 • 7) Οι Εκδόσεις Λέμβος-Τσουκάτου σεβόμενες την πνευματική ιδιοκτησία των λογοτεχνών σας προτείνουν να κατοχυρώσετε τα πνευματικά σας δικαιώματα για το έργο σας σε συμβολαιογράφο πριν την υποβολή τους προς αξιολόγηση.

Αποτέλεσμα αξιολόγησης

Το έργο σας θα μελετήσει αρχικά ο υπεύθυνος αξιολόγησης λογοτεχνικών έργων προς έκδοση των Εκδόσεων Λέμβος-Τσουκάτου. Το σκεπτικό της απόφασης κατά της έκδοσης ενός έργου δεν είναι ανακοινώσιμο. Σε περίπτωση θετικής αξιολόγησης το έργο πρέπει να εγκριθεί και από τον εκδότη. Κατόπιν θα ενημερωθείτε προσωπικά από τον υπεύθυνο αξιολόγησης για τη σχετική συνάντηση. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, το χειρόγραφο μπορείτε να το παραλάβετε από την γραμματεία μας ειδάλλως μέσα σε ένα μήνα από την αποστολή της απάντησης καταστρέφεται. Η διαδικασία αξιολόγησης διαρκεί τρεις μήνες από την παραλαβή του έργου. Μετά το πέρας του διαστήματος αυτού και σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει απάντηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο αξιολόγησης, όχι νωρίτερα.