0 Προϊόντα

minipolitisminilemvos

Αποτελεί «πληγή που αιμορραγεί σε ολόκληρο το έθνος». Κάπως έτσι περιγράφει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη βία σε βάρος των γυναικών. Εδώ και εβδομάδες τα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν για καθημερινές επιθέσεις εναντίον γυναικών. Πριν λίγες ημέρες χιλιάδες εξαγριωμένες γυναίκες κατέβηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν.

Διαβάστε περισσότερα: Γυναίκες κατά της βίας στην Τουρκία

Ενδιαφέρον έδειξε ο τουρκικός τύπος για την νίκη του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της μεταπολίτευσης, με τους Ευρωπαίους εταίρους και την παγκόσμια κοινή γνώμη να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Η ‘Sabah’ αναφέρει ότι με τη διοργάνωση του σωματείου «Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», 5.000 Δυτικοθρακιώτες, έλληνες πολίτες που ζουν στην Τουρκία, ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μερίδα του τύπου τονίζει την «ανησυχία των υπόλοιπων Ευρωπαίων», ενώ άλλες εφημερίδες καλωσορίζουν «την εκλογή της Αριστεράς στη γείτονα χώρα».

Διαβάστε περισσότερα: Ο τουρκικός τύπος για την εκλογή Τσίπρα

GMoutevellis

 

Από έγκυρες πηγές πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την καταλληλότητα και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των ταινιών ντοκιμαντέρ του συμπολίτη μας Γιώργου Μουτεβελλή, εξέδωσε εγκύκλιο και ενημέρωσε τους λυκειάρχες και γυμνασιάρχες όλων των σχολείων της ελληνικής επικράτειας, παροτρύνοντάς τους να προβάλουν τις ταινίες και να τις αξιοποιήσουν στο σχολικό τους πλαίσιο.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Γ. Μουτεβελής πάει στα σχολεία

eshea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου 2015 η εφημερίδα μας παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Eνώσεως Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών, (ΕΣΗΕΑ), για τα «100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ», στην οποία παρουσιάστηκαν πέντε συλλεκτικά γραμματόσημα, στα οποία αποτυπώνεται η πορεία της ΕΣΗΕΑ και επιφανών δημοσιογράφων μελών της, από το 1914 μέχρι σήμερα. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οκτώ σπουδαίες φυσιογνωμίες του δημοσιογραφικού κόσμου, οι: Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ, Βλάσης Γαβριηλίδης, Δημήτρης Ψαθάς, Παύλος Παλαιολόγος, Μάριος Πλωρίτης, Αιμίλιος Χουρμούζιος, Μαρία Ρεζάν και Νίκος Καραντηνός, εκ των οποίων οι τρεις κατάγονταν από τη Μικρά Ασία. Ο Δημήτρης Ψαθάς από την Τραπεζούντα του Πόντου, ο Βλάσης Γαβριηλίδης από τη Σηλυβρία και ο Παύλος Παλαιολόγος από το Κουζγκουντζούκι της Κωνσταντινούπολης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι καθώς και συγγενείς των τιμηθέντων οι οποίοι παρέλαβαν και τις πλακέτες που είχαν μέσα τα γραμματόσημα.

Διαβάστε περισσότερα: 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ

Μια είδηση που αναφέρεται στα σχολεία της Τουρκίας και που την ανήρτησε στο Facebook η κ. Κορνήλια Τσεβίκ-Μπαϊβερτιάν. Η είδηση είναι καταχωρημένη στην επίσημη σελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Παιδείας στις 11 Ιανουαρίου 2014.

 

somestr tatili 30 gune cikariliyor h1096

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τις σχολικές διακοπές (Sömestr) στο τέλος του πρώτου τετράμηνου από 15 ημέρες που είναι σήμερα σε 30. Μέσα από το νέο πεδίο εφαρμογής και μεταμόρφωσης της παιδείας υπάρχει σκέψη να αυξηθεί η περίοδος διακοπών που εφαρμόζονται τέλος Ιανουαρίου, αλλά αυτομάτως να μειωθούν οι καλοκαιρινές διακοπές. Πρώτη αιτία αυτής της αλλαγής είναι ότι πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο θα αυξήσουν τον εγχώριο τουρισμό από τη μετακίνηση του πληθυσμού και θα δοθεί οικονομική ζωντάνια στη χώρα. Δεύτερος λόγος είναι η μείωση κόστους των καυσίμων θέρμανσης στα σχολεία καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Διαβάστε περισσότερα: Αυξάνονται στην Τουρκία οι χειμερινές διακοπές στο τέλος του σχολικού τετραμήνου (Sömestr) σε 30...