

Ένας περίπατος στην ιστορική Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης
Tο βιβλίο είναι μία περιήγηση στην περιοχή των χρυσοχοείων της Kλειστής Aγοράς, δρόμο με δρόμο, μαγαζί με μαγαζί.Mας μαθαίνει μυστικά για τους πολύτιμους λίθους, μας διηγείται περιστατικά πελατών και συνεργατών του, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο άγνωστο στους περισσότερους.
Όταν χαράξει Κυριακή
Ποίηση είναι το απόσταγμα της αστείρευτης δύναμης του εγκεφάλου σε αρμονία με τα συναισθήματα της καρδιάς, όταν αυτή ξεπερνάει τους ατελείς της παλμούς, μακριά από ενοχές που την έχουν υποχρεώσει να είναι απατηλή και άπιστη, δείχνοντας έτσι τη θεϊκή της καταγωγή. Mια ευαίσθητη ποιητική συλλογή, με ποιήματα που αναφέρονται στον έρωτα, στα κοινωνικά γεγονότα, στη ζωή. H πρώτη ποιητική συλλογή ενός ανθρώπου, γεννημένου ποιητή που μέχρι και το βιογραφικό...
Γειτονιές της Χαλκηδόνας
Γειτονιές της ανατολικής Kωνσταντινούπολης. Γειτονιές της ανατολικής πλευράς του Bοσπόρου. Φτωχικές ή ακμάζουσες, κατοικημένες από μειονότητες τότε... Σήμερα λίγα θυμίζουν τις αλλοτινές εποχές και μεταξύ αυτών είναι τα κτήρια που έχουν απομείνει... Ένα βιβλίο που αποσκοπεί στην καταγραφή και τη διαφύλαξη της μνήμης. Eπίσης, απευθύνει μια πρόσκληση γνωριμίας με την Πόλη σε όσους δεν τη γνωρίζουν...
Η Κωνσταντινούπολη διηγείται...
H ανθολογία, λοιπόν, απαρτίζεται από λόγιους Kωνσταντινουπολίτες. 'Aνθρωποι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Πόλη, που είχαν βιώματα, εμπειρίες, όνειρα και προσπάθησαν όλα αυτά να τα μετουσιώσουν σε πεζογραφικά συνθέματα.
Η ιστορία του Πουγκατσόφ
Στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα συνέβησαν τρεις επαναστάσεις. Η τρίτη επανάσταση της εποχής είχε μόνο ένα κοινό με τις άλλες δύο. Συνέβη την ίδια περίοδο, από το 1773 μέχρι το 1775. Σε όλα τα άλλα, αυτή η επανάσταση, την οποία μας εξιστορεί τόσο δυναμικά ο σπουδαιότερος Ρώσος ποιητής, διαφέρει πλήρως
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Σόνια Μοριάνοβα
Η ζωή της Σόνια Μοριάνοβα, μιας από τις πρωτοπόρους δασκάλες του κλασικού ρωσικού μπαλέτου στην Ελλάδα, ξετυλίγεται με τρόπο συναρπαστικό στις σελίδες του βιβλίου.
Θεοφανώ
«Θριάμβευε η Θεοφανώ, κυβερνούσε, πίστευε στη δύναμή της· Κίρκη του 10ου αιώνα, δεν μετέβαλε σε χοίρους εκείνους που την αγαπούσαν, αλλά σε σκλάβους, σε δούλους που έσκυβαν το κεφάλι μπροστά σε κάθε υποταγή της.
Γαλατάς
Το λιμάνι του Γαλατά, που βρίσκεται στο κέντρο της Πόλης και σήμερα αποκαλείται Καράκιοϊ, αποτελεί ένα τμήμα της περιοχής του Πέρα. Από το 1453 έως τα γεγονότα της δεκαετίας του 1960 στην Κύπρο διατήρησε την ονομασία του (Γαλατάς). Αργότερα όμως, από αντίδραση στα προαναφερθέντα γεγονότα, πολλές ελληνικές τοπωνυμίες άλλαξαν. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Γαλατάς, ο οποίος μετονομάστηκε σε Καράκιοϊ.
Γειτονιές της Κωνσταντινούπολης
Γειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Γειτονιές γύρω από τον Κεράτιο. Φτωχικές ή ακμάζουσες, κατοικημένες από μειονότητες τότε… Σήμερα το μόνο που θυμίζει τις αλλοτινές εποχές είναι τα κτίρια που έχουν απομείνει…
Μία ιστορία πολλών καρατίων
Το βιβλίο Μία ιστορία πολλών καρατίων-Η ιστορία της οικογένειας Μαυρομμάτη είναι ακριβώς ό,τι υποδηλώνει ο τίτλος του. Η ζωή της οικογένειας Μαυρομμάτη, που ξεκινά από την Προύσσα, εγκαθίσταται στην Κωνσταντινούπολη και καταλήγει στην Αθήνα. Το βιβλίο αναφέρεται στις ρίζες του συγγραφέα και την καταγωγή του, συνεχίζει στην τρυφερή παιδική ηλικία που συνειδητοποιεί τι συμβαίνει γύρω του και φθάνει ως την ώριμη ηλικία όπου αναγκάζεται να εγκαταλείψει...
«...Τον τόπο που γεννήθηκες δεν θα τον ξεχάσεις ποτέ»
1964. Η τούρκικη κυβέρνηση αποφασίζει να απελάσει τους Έλληνες υπηκόους κατοίκους της Τουρκίας. Μόνο μια βαλίτσα μπορούσαν να κρατούν. Εκεί μέσα να χωρέσουν τα ρούχα, ελάχιστα υπάρχοντα και τις μνήμες μιας ζωής. Μια καλής ζωής. Και μετά το άγνωστο. Η νέα Πατρίδα. Η Ελλάδα.
Σμύρνη 1922
Οι δραματικές σκηνές της σφαγής και του κυνηγητού των προσφύγων του ’22 αναβιώνουν μέσα από την περιπέτεια της αστικής σμυρναίικης οικογένειας Αντωνιάδη.
Αιχμάλωτος μνήμης
«...Τι μέρες φρίκης, μέρες χωρίς ελπίδα! Βαδίζαμε όλοι χωρίς να τολμήσουμε να σηκώσουμε τη ματιά μας, προχωρούσαμε με τα κεφάλια κάτω κι από ώρα σε ώρα, από λεπτό σε λεπτό περιμέναμε τον θάνατο, Είχαμε τη βεβαιότητα ότι αργά ή γρήγορα όλοι θ’ αφήναμε την τελευταία μας πνοή σ’ εκείνο τον δρόμο του Γολγοθά. Γι’ αυτό τον λόγο, μάλιστα, πολλοί αιχμάλωτοι, για να μην υποφέρουν άλλο, ρίχτηκαν οικειοθελώς στην αγκαλιά του θανάτου, ενώ άλλοι καταφεύγοντας στα...
Σεπτεμβριανά 1955
Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην πολυδιάστατη προσέγγιση των Σεπτεμβριανών. Παρουσιάζει τον τρόπο που αυτά καταγράφηκαν και αναλύθηκαν από τον ελλαδικό Τύπο της εποχής όλων των πολιτικών τάσεων.
Όταν μιλούν οι άνεμοι
Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες, αποτυπωμένο από την πένα της πεζογράφου Αίγλης Ζωγράφου-Σιμαλαρίδου. Η συγγραφέας η οποία ανήκει στην χορεία των λογίων της Πόλης, με το νέο της αυτό βιβλίο εκφράζει με τρόπο αισθητικά καταξιωμένο την πορεία της προς το γενέθλιο χώρο, υπηρετώντας ευσυνείδητα και επάξια την πολίτικη λογοτεχνία.
Οι Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το Ανατολικό Ζήτημα 1866-1881
Διδακτορική διατριβή, που μέσω των σελίδων της εφημερίδας Νεολόγος, μας κατατοπίζει για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων στην Οθωμανικής Αυτοκρατορία, καθώς και για το Ανατολικό ζήτημα, που εκείνη την εποχή ανέκυψε.
Ο Τσακιτζής
Ο Τσακιτζής (Τσακίρτζαλη Μεχμέτ Εφέ) είναι ο πιο φημισμένος λησταντάρτης της Ανατολής των αρχών του αιώνα μας. Η ανταρσία του εναντίον της οθωμανικής εξουσίας, η ζωηρή δράση του εναντίον της πλουτοκρατίας και η ευεργετική στάση του απέναντι στα λαϊκά στρώματα τον ανέδειξαν σε θρυλικό λαϊκό ήρωα.
Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου
Την άνοιξη του 587 μ.Χ. δύο καλόγεροι, ο Ιωάννης Μόσχος και ο μαθητής του Σοφρώνιος ο Σοφιστής, ξεκίνησαν να διασχίσουν ολόκληρη την τότε βυζαντινή αυτοκρατορία, από τις ακτές του Βοσπόρου ως τους αμμόλοφους της Αιγύπτου. Σκοπός τους να συλλέξουν τη σοφία των μοναχών της ερήμου.