• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
  • ΑΡΘΡΑ / ΝΕΑ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
0 Προϊόντα

minipolitisminilemvos

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ
  • ΙΣΤΟΡΙΚΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΜΕΛΕΤΕΣ
  • ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΤΕΧΝΕΣ
  • ΠΟΙΗΣΗ
  • ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ
  • ΚΟΜΙΚ
  • ΠΑΙΔΙΚΑ - ΝΕΑΝΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ

facebook tsoukatou.grtwitter tsoukatou.grgoogleplus tsoukatou.gryoutube tsoukatou.gr

Ο γευστικός πολιτισμός των Ρωμιών της Πόλης και της Μικράς Ασίας

Επιστροφή στη Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Στοιχεία Βιβλίου
Διαστάσεις: 17x24
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οίκος: ΤΟΠΟΣ
ISBN: 978-960-499-361-1
Σελίδες: 480
Συγγραφέας: Σούλα Μπόζη
Τιμή
17,10 €
19,00 €

Περιγραφή

Η πλούσια και ανεξάντλητη διατροφική παράδοση των Ρωμιών της Πόλης, όπως και οι αντίστοιχες παραδόσεις και μνήμες των Μικρασιατών, ολοκλήρωσαν τον κύκλο των επισιτιστικών παραδόσεων μιας τεράστιας σε έκταση γεωγραφικής περιοχής, όπου έζησε και πρόκοψε ο Ελληνισμός αδιάλειπτα επί χιλιετίες. Μετά την καταστροφή του 1922 και τη συνθήκη της Λωζάνης (1924), οι Μικρασιάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις προγονικές τους εστίες. Παρά τις κακουχίες, την απόρριψη και την υποτίμηση που βίωσαν τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς, μετέφεραν στην Ελλάδα μια πλούσια πολιτισμική παράδοση, εμπειρίες, γνώσεις και πρακτικές πρωτόγνωρες για την τότε νεοελληνική πραγματικότητα, αναζωογονώντας την με νέα έθιμα, συνταγές και συμπεριφορές γύρω από την "ιεροτελεστία του τραπεζιού". Αναμφισβήτητα, η Πολίτικη κουζίνα με τις τοπικές κουζίνες της Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου, εμπλούτισε, μετά το 1922-1924, τον κορμό της λιτής νεοελληνικής κουζίνας με νέες πρωτόγνωρες γεύσεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Υποβολή Ανέκδοτων Έργων

Βιογραφικά Συγγραφέων

Κατάλογος 2015

ΠΡΟΦΙΛ

Εφημερίδα "ο Πολίτης"

Εκδόσεις Τσουκάτου

Εκδόσεις Λέμβος

ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ

Ιστός

Ceren

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ

Όροι Χρήσης

Κατάσταση Παραγγελίας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαυρομιχάλη 84 & Καλλιδρομίου
114 72 Αθήνα
Τηλ. 2108817341
Fax. 2108818992